Parhaat tuotemerkit

Kirjaudu

Product filters

keyboard_arrow_down
 • Böker Messer
 • Buck Messer
 • CRKT Messer
 • EKA Messer
 • Fiskars Messer
 • Gerber Messer
 • Herbertz Messer
 • Mora Messer
 • Opinel
 • Outdoor Edge
 • Rui Messer
 • Schrade Messer
 • United Cutlery
keyboard_arrow_down
 • Vast mes/dolk
 • Vouwmes
mainVisual

Metsästyspuukot

Olet nyt kirjautuneena jahtifoorumiin: Home chevron_right Styspuukot

Metsästysveitset ja-puukot metsästäjille

Hyvä veitsi tai puukko on aivan yhtä tärkeä metsästäjille, kuin toimiva kivääri tai laadukkaat patruunat.  Markkinoilla on useita erilaisia malleja, mutta kaikki mallit eivät sovellu samaan tarkoitukseen. Eläimen lopettamiseen tarvitaan pitkä veitsi ja suolistamiseen tarvitaan lyhyempi tylppä veitsi. Tällä tavoin estät suoliston vaurioitumisen suolistusvaiheessa ja saalis pysyy puhtaana ilman huuhtelua. Myynnissä on monia kauniita metsästysveitsiä, mutta metsästysveitsen tulisi olla aina toimiva ja kyseiseen tarkoitukseen soveltuva

Metsästysveitset ja-puukot

Tänä päivänä markkinoilla on monenlaisia veitsiä ja puukkoja tarjolla. On olemassa taitettavia malleja ja kiinteitä malleja ja näillä on oma käyttötarkoituksensa.  Metsästäjän velvollisuus on huolehtia, että jokainen saaliseläin täytyy laukauksen jälkeen varmistaa ja lopettaa, jotta vältytään saaliin tarpeettomalta kärsimykseltä varsinkin vaarallisissa tilanteissa. Veitseä tai puukkoa käyttäen tehdään isku sydämeen, keuhkoihin tai niskaan ja vapautetaan haavoittunut  saalis mahdollisista kärsimyksistä.  Lopettaminen suoritetaan pitkillä kiinteillä veitsillä, joita on useampia perinteisiä malleja riippuen riistaeläimistä aina villisiasta saksanhirveen ja metsäpeuraan.

Veitsen/puukon kahva

Metsästyspuukon pitää istua hyvin käteen ja hyvän puukon kahvassa on sormille sopivat lovet. Joissakin malleissa voit laittaa etusormesi kahvan kärjen taakse, tämä helpottaa puukolla työskentelyä. Metsästyspuukoissa ei ole hammastettua terää, koska tästä on haittaa saaliin käsittelyssä. Metsästyspuukoissa ja – veitsissä käytetään erilaisia teräslaatuja. Voit valita kovemman teräslaadun, joka pysyy pidempään terävänä tai vastaavasti hiiliteräksisen puukon, jonka voit pitää helpommin terävänä.

 

Taitettavat veitset ja puukot

Taittuvia veitsiä ja puukkoja on monenlaisia eri käyttötarkoituksiin. Suurten riistaeläinten metsästäjät suosivat ja käyttävät näitä malleja, koska lämpimän ilmaston ja hygienian takia on suositeltavaa poistaa saaliseläinten sisälmykset pikimmiten kuvaamisen jälkeen. Tunnetuimpia merkkejä on esimerkiksi Swiss Victorinox, jolla on monenlaisia hyödyllisiä työkaluja integroituna samaan settiin. Näihin taitettaviin malleihin luonnollisesti liittyy omat vaaransa, koska käyttäjä voi loukata itseään. Joissakin malleissa terä voidaan lukita ja tällöin mahdollisen vahingon vaara on paljon pienempi verrattuna sellaiseen malliin, jossa terä kääntyy vapaasti.

Suolistaminen

Monet teurasveitset on varustettu kätevillä apuvälineillä, kuten veitsi, jossa on tylsä kärki, jota voidaan käyttää avaamaan nahka vahingoittamatta suolistoa. Suoliston vahingoittuminen voi aiheuttaa lihan saastumista. Joissakin veitsissä on myös ns. saha, jolla lavan lantionluu voidaan sahata auki. Tällä tavalla voidaan varmistaa, että koko peräsuoli voidaan poistaa puhtaasti ja liha ei altistu epäpuhtauksille.

Mitä sinun pitää ottaa huomioon, kun ostat metsästysveitsiä ja / tai metsästyspuukkoja?

Metsästysveitsistä löytyy monenlaisia versioita ja yhdistelmiä, kuten edellä mainitut. Sinun tulisi harkita itse, minkä tyyppinen metsästysveitsi tai -tikari sopii sinulle parhaiten. Seuraavat tekijät tulisi ottaa huomioon:

Millaisia eläimiä aiot metsästää
Metsästysympäristö
Aiempi kokemuksesi
Metsästysveitsen /-puukon toimivuus

Metsästysveitsi- ja puukkomerkit

Metsästysveitsivalikoimastamme löydät laajan valikoiman erilaisia metsästysveitsiä ja -puukkoja. Suosittuja metsästysveitsimerkkejä ovat sveitsiläiset metsästysveitset, joita ovat Victorinox, Puma, Saur sekä Eka. Lisäski tunnettuja tuotemerkkejä ovat: Böker, Sandvik, Gerber, Buck, Bear, Spyderco, Laguiole jaCamillus

 

Parhaat kauppiaat

Kirjaudu